Yrityksen historiaa

Luotettavaa autokauppaa vuodesta 1966

Autoliike Mutanen Oy on vuonna 1966 perustettu Joensuulainen perheyritys. Yrityksen perusti pitkän linjan liikemies Johannes Mutanen, joka tunnettiin jo valtakunnallisestikin liikennöitsijänä Joensuun Kaukokiito Oy:n kautta.

Kaukokiidon toiminnan laajentuessa sen huolto- ja tallitilat Teollisuuskadulla kävivät ahtaiksi. Ratkaisu tilaongelmaan löytyi kuitenkin naapurista, josta Sortavalan Laatuauton toiminnan päättyessä vapautui tilava kiinteistö. Skodan ja Magiruksen maahantuojan tarjotessa näihin tiloihin merkkien huoltoa, oli myönteinen päätös helppo, koska Sortavalan Laatuauton henkilökunta oli siirtynyt kiinteistön mukana Mutasen palvelukseen. Tämä tapahtui 60-luvun puolessavälissä ja silloin toimittiin Autokorjaamo J. Mutanen ja Kumppanit –toiminimen alla. Skodan maahantuoja Suomen Koneliike Oy (nyk. Helkama-Auto Oy) tarjosi vuonna 1966 myös Skodan myyntiä uudelle yritykselle. Tästä alkoi Autoliike Mutasen autokauppa ja yhteistyö Skoda maahantuojan kanssa, joka on kestänyt näihin päiviin saakka. Autoliike Mutanen Oy on vanhin Suomessa toimiva Skoda jälleenmyyjä.

Helkama-Auton aloittaessa Mitsubishin maahantuonnin 1976, tuli Autoliike Mutasen valikoimiin myös tämä Suomessa uusi japanilainen merkki. Myös Mitsubishin kohdalla Autoliike Mutanen on Suomen vanhin jälleenmyyjä. Mitsubishi ja Skoda sekä pitkä yhteistyö Helkama-Auton kanssa ovat muodostaneet sen perustan, jonka varassa Autoliike Mutanen on saanut palvella Pohjois-Karjalaista autoilijaa jo lähes neljäkymmentä vuotta. Vuosien varrella edustuksia on ollut muitakin, kuten Alfa Romeo, Simca, Chrysler, Jeep, Rover ja Polski-Fiat sekä kuusi-seitsemänkymmentäluvun vaihteessa Volvo huolto.

Autoliike Mutanen on käynyt läpi autokaupan vapautumisen vuodet, toistuvat markan devalvoinnit, autokaupan kuumat vuodet 80-luvun lopussa ja niitä seuranneet lamavuodet. Viimeiset kymmenkunta vuotta ovat olleet maltillisen kasvun ja toiminnan kehittämisen vuosia. Kehitystä on tukenut Skodan uusi tuleminen Volkswagen-yhteistyön myötä ja viimeaikainen Mitsubishin voimakas uudistuminen.

Vuonna 1980 Autoliike Mutanen siirtyi Teollisuuskadulta Kuurnankadulle uusiin tiloihin. Näissä samoissa kolmesti laajennetuissa tiloissa yritys toimii edelleen.  

Täyden palvelun autotalossa työskentelee tällä hetkellä 14 autokaupan ammattilaista, joiden keskimääräiset palveluvuodet yrityksessä ovat 14 vuotta.

Autoliike Mutanen toimii suurten autoliikekonsernien hallitsemilla markkinoilla haastajana, jonka on panostettava asiakastyytyväisyyteen, toiminnan joustavuuteen ja tehokkuuteen. Näitä tavoitteita ajatellen yritys toteuttaa toiminnassaan AKL-Laatuohjelmaa*.

Vuonna 2010 Autoliike Mutanen Oy valittiin vuoden Skoda-jälleenmyyjäksi Suomessa.

Näillä edellytyksillä toivomme, että saamme Autoliike Mutasella palvella Pohjois-Karjalaisia autoilijoita nyt ja tulevaisuudessa.